Pondělí, 14. prosince 2020

Argentina pokračuje v legalizaci konopí

Pěstování a distribuce konopí pro léčebné účely je nyní v Argentině legální

Poté, co bylo v roce 2017 v Argentině legalizováno konopí pro léčebné účely, které bylo pro pacienty stále obtížné získat, byl minulý čtvrtek v zemi gauchos zveřejněn výnos v úředním věstníku, který v budoucnu značně usnadní přístup. Argentina pokračuje v legalizaci konopí, protože pěstování a distribuce konopí pro léčebné účely byla nyní legalizována.

Jelikož předchozí nakládání s konopím jako lékem v Argentině přehlédlo příliš mnoho lidí, kteří tak byli stále závislí na nákupu prostřednictvím obchodu na černém trhu, legalizace pěstování konopí pro lékařské použití i legální prodej konopí Oleje rozhodovaly v lékárnách. Aby od nynějška bylo možné nabídnout vylepšenou možnost pro postižené, je nyní možné se zaregistrovat na pěstování léčebného nebo terapeutického konopí pro osobní potřebu v Registro del Programa de Cannabis a tam požádat o povolení. Státní registr bude hlídat registrované osoby. Za tímto účelem je nyní možné umožnit a podporovat vědecký výzkum terapeutických aplikací, který byl doposud zjevně opomíjen. Vláda doufá, že to poskytne lepší kontrolní mechanismus pro užívání konopí, který může také zaznamenávat účinky užívání. „Zkušenosti na mezinárodní úrovni ukazují, že v rámci bezpečnosti a kvality a pod lékařským dohledem lze snížit potenciální škody, které může užívání konopí na nekontrolovaném trhu způsobit, “uvedli odpovědní pracovníci. Dotčené osoby jsou naopak ze změny nadšené a činí tato prohlášení : „ Bojujeme za to tři roky, “ říká Valeria Salech, šéfka argentinské organizace Mamá Cultiva propagující lékařskou marihuanu. “ Konečně už nejsme kriminalizováni jen proto, že hledáme lepší kvalitu života pro sebe a své blízké.“

Pěstování marihuany dosud vedlo k trestům odnětí svobody na čtyři až 15 let. Všichni, kdo ji v budoucnu pěstují bez příslušné licence, budou i nadále čelit tomuto trestu.

Tento článek byl poprvé publikován 19. listopadu 2020 v „Hanf Journal“.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *