Středa, 8. dubna 2015

Hašiš vs. tráva

V indických a arabských kulturách lidé tradičně užívají hašiš vnitřně.

Má to stejné účinky jako užívání vašeho konopného výtažku?

hahis01a

 
Konzumace hašiše na zdravotní problémy podle mě nemůže být ani zdaleka tak účinná jako výtažek. Hašiš na rozdíl od výtažku často obsahuje řadu z lékařského hlediska nežádoucích příměsí a nečistot. Při výrobě výtažku teplo vyvolá dekarboxylaci výtažku. Znamená to, že se molekuly ve výtažku pootočí a zvýší tak svou léčivou aktivitu. Při výrobě hašiše k tomuto procesu nedochází, dekarboxyluje se až po spálení při kouření. Požití hašiše na zdravotní problém by bylo mnohem méně účinné než požití vysoce kvalitních výtažků.

Jaký je hlavní rozdíl mezi výtažkem a hašišem?
Konopný výtažek je jednoduše řečeno esenciální olej z rostliny konopí a skládá se z pryskyřic vytvářených rostlinou. Hašiš se také vyrábí z pryskyřice rostliny konopí. Konopná pryskyřice se stlačuje do kusů hašiše různými způsoby. Hašiš ale obvykle obsahuje i rostlinný materiál a další nečistoty.

Myslíte, že by užívání konopného výtažku dokázalo snížit počet výskytů rakoviny?
O tom podle mě není pochyb. Pokud by k tomuto léku veřejnost měla volný a otevřený přístup, výskyt rakoviny by prudce poklesl.

Je u konopného výtažku nějaké datum spotřeby? Jak dlouho jej lze skladovat? Snižuje se časem nějak jeho kvalita, nebo je nejlepší čerstvý?
Podle mých zkušeností žádné „datum spotřeby“ u konopné medicíny neexistuje. Potenci konopného výtažku ale mohou ovlivnit tři věci: vzduch, světlo a teplo. Říkám lidem, aby si lék skladovali v temném, chladném místě, ale není nutno, aby ho měli v ledničce. Zajistí si tak ochranu před světlem a teplem. O vzduch se není nutno příliš starat, protože výtažek je jako husté mazivo, takže se do něj vzduch nedostane.
Pokud by někdo chtěl skladovat výtažek dlouhodobě, doporučoval bych nerezovou nádobku nebo lahvičku z tmavého skla s těsným víčkem. Při řádném skladování se zachovají léčivé vlastnosti výtažku dlouhodobě.

 

Rick Simpson v rozhovoru s Jindřichem Bayerem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *