Středa, 18. listopadu 2020

Konopí vyhrává ve volbách v USA

Čtyři státy hlasují pro legální marihuanu – a ještě více!

I když v současné době ještě není jasné, kdo bude v USA v příštích čtyřech letech zastávat prezidentský post a jak se tam dostane, od konce hlasování bylo jasné, kdo bude největším vítězem voleb 3. listopadu 2020. Konopí ve všech případech vyhrává volby v USA a spolu s nimi i velká část populace, které bude v budoucnu velmi těžit z rozšiřujícího se přístupu k legální marihuaně.

Jak bylo zdůrazněno ve všech důležitých tiskových orgánech před vzrušující událostí, čtyři státy USA hlasovaly o budoucím užívání marihuany – omamné látky silných rostlin konopí. Arizona, Montana, New Jersey a Jižní Dakota také poskytly příležitost zvolit si, zda bude pokračovat v pronásledovací strategii, nebo během konání celostátního hlasování o vedení konopí uvolnit. I když se v této zemi zdá být nesmírně šílené, že se téměř polovina Američanů rozhodla znovu zvolit oranžového, rozzlobeného narcisa, je stejně působivé, že v zemi neomezených možností byla současně prosazována velká změna přírodních omamných látek. Ve všech čtyřech státech, které populaci nabídly možnost změnit svou politiku vymáhání práva,většina hlasovala pro uvolnění konopí pro rekreační a léčebné účely.To znamená, že konopí a jeho uživatelé co nejvíce vyhrají volby v roce 2020 v Americe a ukáží, kam nás cesta historicky strmé byliny zavede.

V Arizoně, Montaně a Jižní Dakotě bylo volební právo o konopí dáno díky sběru podpisů – v New Jersey naopak politici toto téma nezávisle dali k hlasování. V posledně uvedeném státě stále neexistují žádné jasné pokyny, jak bude legalizace konopí přesně vypadat, ve všech třech dalších státech bude v následujících měsících probíhat práce na realizaci přání lidí, tehdejšího držení množství až 28 gramů a jejich nákupu dovolit. V těchto třech oblastech je již rozhodnuto, kolik rostlin může soukromá osoba pěstovat pro své vlastní potřeby ve svých čtyřech zdech. Zatímco v Arizoně nyní může legálně prospívat šest rostlin, toto právo je omezeno na čtyři závody v Montaně. V Jižní Dakotě, kde jste dříve mohli jít do vězení za držení konopí po dobu až jednoho roku, bude spotřebitelům a přátelům konopné rostliny v budoucnu umožněno soukromě přinést tři rostliny ke sklizni. Arizona se jeví jako jediný stát, který vychází z předchozích rituálů jiných států, a následně ze spisů postižených odstraní trestní řízení týkající se přestupků proti konopí.

Hlasování v Mississippi týkající se léčivého konopí bylo stejně potěšující jako tento vývoj, takže celkem 37 států v USA nyní umožňuje dodávku přírodního léčiva. Oregon šel během voleb o krok dále, protože během hlasování bylo možné rozhodnout, jak postupovat při držení malého množství jiných drog pro osobní potřebu. I zde občané hlasovali pro dotyčné spotřebitele a dekriminalizovali všechny ostatní omamné látky, pokud není překročeno určité množství. V budoucnu budou uživatelé různých intoxikátorů platit 100 $, pokud budou s nimi chyceni. Volitelně je zahrnuta návštěva pomocných zařízení, která je mimochodem financována z daňových příjmů z legálního prodeje konopí v progresivním stavu. Něco podobného bylo dosaženo také ve Washingtonu, kde bylo rozhodnuto umístit pěstování, držení, konzumaci a dokonce i prodej přírodních entheogenů, jako je ayahuaska, magické houby a meskalinové kaktusy, na úroveň přestupku s nejnižší prioritou, a tak ve skutečnosti požádal policii, aby tak učinila v budoucnu již nemusí být nutně stíhán.

Takže zatímco svět zůstává chycen nejistým výsledkem amerických prezidentských voleb, 17,5 milionů obyvatel USA bylo osvobozeno od nespravedlivého zákazu konopí. Jaké rozumné rozhodnutí v této šílené době!

Tento článek byl poprvé publikován 6. listopadu 2020 v „Hanf Journal“.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *