Úterý, 2. června 2015

Jedna bylina …recept

V jedné misce s 55 gramy pampeliškových listů najdete až 535% potřebné denní dávky vitaminu K a 112% vitaminu A. To vše jsou fakta známo o pampelišce už celé roky.

pampeliska05b

Zázračný čaj

Výzkum provedený na kanadské univerzitě ve Windsoru dal naději i onkologickým pacientům. Zjistil, že kořen pampelišky efektivně zabíjí rakovinné buňky a zároveň nemá žádné vedlejší účinky.

Čaj z pampelišky má poměrně rychlý účinek. Už v průběhu 48 hodin po požití dochází k dezintegraci (rozpadu) prvních rakovinných buněk.

Odhaduje se, že pravidelná dlouhodobá kúra kořenem pampelišky ví odstranit většinu nádorů. Kvůli těmto neočekávaným výsledkům, byly vědeckému týmu přiděleny další prostředky na pokračování výzkumu.

John di Carlo, 72 letý onkologický pacient, podstoupil intenzivní léčbou agresivní chemoterapií. Po jejím neúspěchu ho lékaři poslali domů umřít v okruhu svých nejbližších.

Jako poslední možnost se rozhodl pro léčbu pomocí čaje z pampeliškového kořene. Jen o 4 měsíce později byl tento muž v remisi (ústupu rakoviny).

Jak připravit pampeliškový čaj

healthy dandelion tea with yellow blossom in teacup, white background, isolated

Pampeliškový čaj se připravuje obvykle ze sušeného mletého kořene. Použít ale můžete i na jemno nakrájený čerstvý kořen.

Přibližně 1 až 2 čajové lžičky kořene (podle chuti a závažnosti onemocnění) zalijte 2,5 dcl vroucí vody a nechte vyluhovat přibližně 15 minut.

Čaj pijte 2 až 3 krát denně, nejlépe před jídlem. Užívá se několik měsíců.

Některé zdroje uvádějí, že i listy pampelišky mají určité protirakovinné účinky. Pro přípravu čaje proto můžete zvážit použití směsi kořene a listů.

Zdroj: Tento Amazing Plant je 100X účinnější než chemoterapie

badatel_logoFB

překlad

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *