Dnes přišli trpaslíci ze šichty s červenou hubou a od ucha k uchu se olizovali…
Protože, jak jistě víte, kdo jste někdy byl dole v dole , tak víte, že oběd vám tam nedodá ani catering.
Takže co si vezmete s sebou to máte !
SněHulka dostala od Zelené KarHulky, recept na „rudé utopence“, které stačí připravit jen týden předem.
(ne, že vám to trpaslíci najdou dříve!!!)
Jsou tady:
14+2+4 ks špekáčků (7trpaslíků, já a princ Miroslav)
6 ks středně velké cibule
2 ks chilli papričky (pokud máte od prince Miroslava jen jednu)
Na zálivku:
10 lžic kvalitního sladkého kečupu (my máme domácí)
10 lžic octa
1+5 lžic oleje (konopný/olivový) ten slunečnicový na smažení vám to zkazí
4 lžíce francouzské hořčice (může být i ta česká kremžská, ale ochutnávat
2 lžíce worcesteru
trocha cca lžička soli
3-4 ks bobkové listy
4 ks kuličky nového koření
4 dl vody
černý pepř, může být i mletý (opatrně)
Špekáčky (kupte si ty bez pilin, ale s kousky slaniny) oloupeme a nakrájíme na kolečka, nebo je jen nařízneme, cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky (na kolečka = proti srsti)
2. Připravenou uzeninu skládáme do sklenice nebo jiné nádoby a hojně prokládáme cibulí, přidáme i nakrájenou chilli papričku.. (doporučuji Prince Miroslava mletou)
3. Špekáčky zalijeme studeným nálevem a dobře uzavřené necháme odležet v chladu nebo lednici nejméně 1 týden.
Jo ještě příprava nálevu:
1. Vodu smícháme s octem, zamícháme francouzskou hořčici a přidáme výše uvedené koření, nálev přivedeme k varu a necháme 3 minuty probublat, pak ho odstavíme ze zdroje tepla a necháme vychladnout
2. Do studeného nálevu zamícháme kečup a zbytek, pak můžeme i použít, třeba na špagety.