Čtvrtek, 12. března 2015

Senátní návrh

Senátorka Kirsten Gillibrand (D-NY) řekla, že její návrh na reformu federálních zákonů ohledně marihuany, měl úspěch.
Příběh dívky Morgan, která měla záchvaty tak závažné, že nemohla sedět, stát, nebo ani sama chodit, zaujal.  Dokonce ani nemluvila. Byla několikrát hospitalizována, a nyní je již více než čtyři týdny  bez vážného záchvatu.

FigiMedicalMarijuana-638x425
Matt Figi se svou kdysi těžce nemocnou 7 let starou dcerkou Charlotte.. vše je díky marihuaně jinak !!! foto můj přítel Brennan Linsley

 

„Marihuana byla jediná věc, která pomáhala mé dceři.“

V Senátu Kirsten Gillibrand, v úterý předložila Kongresu, aby schválil současný režim drogové prohibice, který platí od roku 1970, jako omezení pro děti a další pacienty, kteří používají marihuanu k léčbě.
I v zemích, kde lékařská marihuana byla povolena, zbývá ještě mnoho zásadních překážek, jak získat lékařskou marihuanu, bez  hrozby trestního stíhání, i když to není za účelem prodeje.
V těch státech, kde marihuana není legální, rodiny emigrují  jako “ marihuanoví uprchlíci „, a raději se stěhují do Colorada, kde je k léčebné marihuaně svobodný přístup, nebo i poruší zákony a cestují za hranice svého státu, aby si léčebné konopí nakoupili.

Návrh zákona představili Corey Booker (D-NJ), Rand Paul (R-KY), a Gillibrand (D-NY), by  tak reformovali stávající omezení (zákon) týkající se výzkumu a užívání  marihuany. To by, tak umožnilo pacientům cestovat za hranice svých států v USA, a s určitými kmeny konopí,  známé jako cannabidiol (CBD) oleje, mohli používat k léčbě. To by zároveň umožnilo státům stanovit si, své vlastní zákony o marihuaně, a dát přístup k konopí těm, kdo s povolením lékaře by ji užívali jako léčbu.

V tomto plánu není, ale alkohol a tabák. A ani další vysoce návykové a silné drogy, včetně kokainu, máku, morfinu a kodeinu, nebo jiné léky, které mají vysoký potenciál pro zneužívání a závislost, ale které mají „v současné době povolení k užívání v USA, kde jinak platí přísná omezení. “

Federální vláda může vydat zásadní povolení. Lékař může předepsat i léky,které nejsou v lékárnách. Dále by neměli být omezováni ani pěstitelé . A také by mělo být dovoleno pěstování, pro výzkum a provádět studie o marihuaně a používat marihuanu pro výzkumné účely.

„To je jednoznačně případ ideologie, která je na cestě vědeckého pokroku,“ řekl Gillibrand ve středu.

(podle Nicole Flatow)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *