Pondělí, 2. března 2015

Léčba bolesti kloubů konopím

Artritidou trpí mnoho lidí…

 

Revmatoidní artritida (odborně arthritis rheumatica) = česky krátce „artróza“ je zánětlivé autoimunitní onemocnění, které se projevuje především zánětem a bolestivostí kloubů a jejich postupným poškozením, postihuje však i ostatní orgány. Závažnost spočívá v tom, že nejen snižuje kvalitu života nemocných, ale zkracuje délku jejich života v průměru o 6 – 7 let. Výskyt onemocnění je poměrně častý, postihuje asi 1 % populace, často se projevuje již v mladém věku. Na vzniku a rozvoji onemocnění se podílejí imunopatogenní mechanizmy. Neznámý antigen podněcuje tvorbu protilátek (např. revmatoidní faktor), které poškozují primárně měkké tkáně kloubu (synoviální membránu, šlachy, svaly). Začátek může být plíživý nebo akutní. V počátku bývá postižen jeden kloub nebo i více kloubů současně.

artroza_201305222017386

Ale přesné příčiny jsou v podstatě ještě neznámé. Různé studie se rozcházejí a každá považuje za původce nemoci, něco jiného. Každopádně lidé trpí a snaží se vést normální život jako každý. Odpověď pro některé může být konopí. Buď jako doplněk léčby, nebo úplné nahrazení.

Sami vyzkoušejte, zda to zabírá a pokud ano, tak gratuluji. Konopí totiž nepoškozuje tolik organizmus jako jiné léky, které se používají při léčbě artritidy.

Jednou z věcí nejvíce obtěžujících a omezujících život pacientů s revmatoidní artritidou je bolest. Na ni je mířena i léčba klasickými léky. Ty mají samozřejmě své nezastupitelné místo. Tato léčba ale nemusí být vždy uspokojivě účinná, navíc se při ní mohou vyskytovat nepříjemné nežádoucí účinky.
Hledají se tedy co nejbezpečnější a nejúčinnější látky, které by dokázaly pacienta zbavit bolesti. Jednou z možností je konopí, jehož užití pro léčebné účely je již schváleno v mnoha zemích.

Konopí a jeho účinné látky, například cannabidiol, který zklidňuje zánět a tlumí bolest, nebo tetrahydrocan­nabinol (má velmi podobné účinky, navíc je psychoaktivní, to znamená, že jeho účinky jsou podobné morfinu), působí komplexně. Jinak řečeno: neovlivňují jen jeden příznak nemoci, ale nemoc jako celek.

Přínos konopí v léčbě revmatických nemocí je velmi rozsáhlý.
Dokáže
:
zpomalit rozvoj artritických procesů, zlepšit stav chrupavky i kosti, zlepšit hybnost těla, předcházet poškození kloubních tkání, snížit bolestivost, snížit ranní ztuhlost, ochránit nervové struktury.

„Léčíte se také konopím? NE, a proč ne?!“
growmart-logo-5
doporučujeme
Připravuji pokračování na odborné bázi !!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *