Úterý, 10. března 2015

Konference Praha

konf01a

Minulý týden ve dne 4.-7.března proběhla „Konopná konference v Praze“
Tak tedy máme za sebou konferenci o konopí v Praze. Řídící nomenklatura zjistila, že zisky z prodeje konopí k léčbě se jaksi nehrnou, tedy je potřeba rybníček trochu rozvířit. A tak vířili.

Na straně České republiky lidé, kteří o konopí vědí hlavně to, že je droga a také to, že je potřeba situaci využít a konečně trochu rozjet ten konopný byznys. A na straně druhé světové kapacity v čele s profesorem a vědcem Raphaelem Mechoulamem z izraelské univerzity, rovněž světově známým českým vědcem profesorem Lumírem Hanušem pracujícím tamtéž.

Řešila se také úprava konopné vyhlášky, dle které by nově (po schválení – snad od léta) bylo povoleno širší spektrum druhů konopí k léčbě a zvýšil by se limit konopí na pacienta z nesmyslných 30 gramů na měsíc na 180 gramů na měsíc. Tož uvidíme.

Také už máme vybraného českého pěstitele. Ten bude ze Slušovic, protože se přeci již jednou v naší historii Slušovice se svým inovativním přístupem osvědčily. Společné zájmy s holandskými pěstiteli nejsou na závadu, naopak zajistí, že bude pěstovat, jak se patří. A tak se radujme přátelé sušeného konopí. Nebo není důvod k radosti?

Nevím, jak vše působí na vás a jak se v celé situaci orientujete, nicméně já mám zatím vcelku jasno. Současná cena 320,-Kč za gram v lékárně, 150 – 250 Kč černý trh a nová cena ze Slušovic? Kdesi internetem proběhla částka 68,-Kč za gram, ale to je cena, za kterou stát bude konopí vykupovat od pěstitelů. Ať je to třeba 50,- Kč za gram, pro mě tohle řešením není. Pokud si svou kytku vypěstuju sama, tak nepřesáhnu zcela jistě ve výdajích částku 10,- Kč za gram. Tedy ani slušovickou cenu si dovolit nemohu.

Stále mám podivný pocit, že všechny ty tanečky okolo konopí, mně jako pacientovi k ničemu nepomůžou, dokonce si myslím, že tady ani o pacienty nejde.

Neustále se snažíme řídit Amerikou, tak proč nepřevezmeme její model legalizace konopí?

Opravdu si myslíte, že je řešením nutit zdravotní pojišťovny proplácet konopnou léčbu? Mám z toho spíš dojem, že bychom nadále vykrádali sami sebe a jediné čemu bychom tím pomohli, je obchod.

Hezký den zalitý RUMem nebo sluncem a zahulíme = uvidíme.

Pro Konoptikum Martina S.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *