Neděle, 22. února 2015

Propaganda vs. Propaganja (1.)

Poznej svého nepřítele, a zasměj se, se svým přítelem!
Nový nepravidelný seriál, o dokumentech obou stran konopné barikády. Začneme tím, co by měl znát každý, kdo mluví o legalizaci a nadává na propagandu.

 

propaganda_propaganja_web

REEFER MADNESS
ReeferMadnessPoster
… ukázka …

Americký film Reefer Madness (lze přeložit jako Huličské šílenství) z roku 1936 se stal opravdovou legendou a populárním hitem jak zkouřené, tak militantně nezkouřené části společnosti. Propagandistický výtvor nevýznamného francouzského režiséra béčkových filmů Louise J. Gasniera je hodinu trvajícím příběhem s jednoduchou kriminální zápletkou, tragickým koncem a pro našince nesmyslným námětem.
Produkt pokrytecké morálky je černobílý nejenom svým zpracováním, ale i poselstvím. Naše milovaná rostlinka je jednoznačně popisována jako bezmezné zlo, díky kterému lidé lžou, kradou a vraždí sebe nebo jiné. „Na place“ se samozřejmě objeví i špinavé peníze, které společně s marihuanou kují pikle proti (falešné) morálce. Význam filmu je tak pro rozumného diváka velmi mlhavý a raději ho ponecháme na vašem osobním uvážení…Pokud se chcete pobavit nad vážným tématem, můžeme jen doporučit. Předem varujeme, militantní zastánce legalizace konopí by mohl tento film rozrušit!

Rok výroby, délka, původ, typ filmu: 1936, 68 minut, USA, (kde se kouknout si jistě najdete sami!)

Budeme samozřejmě rádi, když nám pomůžete s hledáním všech možných filmových děl, a to jak propagandistických, tak proganjaidních.
Informací není nikdy dost! A sdílení je radost, jak se radost podělit s ostatními!!!

pokračování >

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *