Pátek, 23. ledna 2015

Japonský zelný salát

Zelný salát s konopím podle japonské kuchyně

salat01a

Na salát:
1 hlava zelí, strouhaný
1 jablko, dřeň nebo nakrouhat jako na bramboráky
1 zelená cibule, na tenké plátky
2 lžíce nasekané lístky koriandru
¼ šálku krájené mandle
¼ šálku konopných semen, syrových
½ lžičky soli
¼ lžičky černého pepře
Zálivka:
½ šálku olivového oleje
¼ šálku rýžového octa (může být i jablečný)
2 lžíce Tamari (japonská sojová omáčka)
1 lžíce mletého zázvoru
3 stroužky česneku, mleté nebo lisované
1 lžička medu
Postup:
Všechny salátové přísady do velké mísy, a promíchat až jsou dobře smíšené, ale neudělejte si z toho mišmaš.
Smíchat dohromady všechny přísady na zálivku nejlépe metlou.
Při servírování pak nalijte na salát nebo kolem dle vkusu.
Dobrou chuť.  (cca 8 porcí)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *