Pátek, 12. prosince 2014

Politici (znovu) zabili člověka

Každý člověk, který se staví proti legalizaci marihuany a dekriminalizaci držení drog, má na rukou krev.
Možná, že jeho úmysly byly dobré, ale to je výsledek jako obvykle – zákon proti drogové závislosti a její prevenci, není ve své současné podobě  na programu jako maximum jeho podpory.  To se uvádí portálu BBC .

hash01a


V Polsku, po neúspěšném pokusu o resuscitaci v Bydhošti,nemocnici zemřel 21-letý chlapec. Příčina smrti, podle názoru lékařů, to byla otrava tzv.“posilovačem“ (booster -> zde míněno jako nelegální načerno pálený alkohol ). S největší pravděpodobností lze říci, že jde o trestuhodný postoj AWS (politická strana v Polsku) v roce 2000.  A pokračování těchto chyb dalšími vládami, které se dostaly k moci, protože je to tragédie. Historie je nemilosrdná – jasně ukazuje, že všude tam, kde lidé nemají přístup k čistému nebo k sledovanému alkoholu, sáhnou po tom kontaminovaném, metanolem či po pašovaném alkoholu, což způsobuje mnohem větší škody než vypití půl litru čistého lihu. Proč je to tak těžké pochopit pro 90% polských europoslanců, že totéž platí i pro ostatní drogy? Zákazem převezmou trh zločinecké skupiny a nastane dramatické zhoršení kvality . (stejný mechanismus funguje bez ohledu na to, zda je otázka alkoholu nebo marihuany).
Proč investovat do zařízení, budov a kultivovat měsíců vystavují dlouhodobému trestu odnětí svobody, k výrobě dobrý kvalitní marihuany, když si můžete koupit na internetu legálně falešné? Najdete 10-12000 na aukci, a můžete si koupit „trávy“, obohacený o syntetické kanabinoidy, který vypadá a voní jako marihuana a produkuje psychoaktivní účinek „nejistý“.  Prodat 0,8g tohoto svinstva, když si můžete rychle vydělat 30 40000 PLN zł, prakticky nenese žádné riziko. Tak to jsou skutečné účinky, které se brání tím, že hlavním úsilím je prohibice.
Rozdíl mezi zákazem a dobrou věcí je, že marihuana mezi tyto druhy, jako je denaturovaného alkoholu a víno nepatří.
Spotřebitelé – zejména mladí lidé – se často nechají zmást , někdy dokonce vědomě se rozhodnou pro padělky. Totéž platí pro hašiš, který dokonce podle jeho jména, znamená,  „fake hash“ („podvod hash“).  A to vše legálně, protože i v případě, že by zákonodárce udělal pozměňovací návrh 365 ročně, nikdy by neudržet krok s vynalézavostí chemiků garáží.
Výsledkem je situace, jako je ta, která se konala ve městě Bydgoszcz, a v menší míře, že stát každý den v každém menším městě. Účinky užívání syntetických padělků nikdo neví, včetně jejich výrobců.  Spotřebitel ani přesně neví, jaké látky užívá! Nejčastěji slyšíme o případech dočasného nebo trvalé poškození očí, bušení srdce, úzkost, atd. –
To vše jsou výsledky  „nelegální (garážové) výroby, jak lihu tak marihuany.
Mějte rozum!

(článek byl upraven se souhlasem autora – Maciej Kowalski )

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *