Sobota, 29. listopadu 2014

Léčebné konopí a průzkum

Podle nového průzkumu Webmd/Medskape, více než dvě třetiny lékařů v USA je přesvědčena, že marihuana může být použita za určitých podmínek jako lék.

WebMD_logo

Výsledky z online průzkumů ukázaly, že téměř 1 500 lékařů v 48 státech USA, velmi podporují marihuanu jako léčivo. Navzdory tomu, že vláda řadí marihuanu jako zboží bez léčebných účinku, 69% lékařů, kteří byli osloveni dotazem z WebMD/Medscape http://en.wikipedia.org/wiki/WebMD, tvrdí, že marihuana může být za určitých podmínek pomocí. Také 67% také souhlasilo, že by marihuana měla být aleternativní lékařskou možností pro pacienty.

„Lékařská komunita jasně říká, že podporuje marihuanu jako potenciální možnost léčby pro různé zdravotní problémy. Po pravdě lze říci, že mnoho lékařů ji také předepsalo.“ říká Dr. Michael W. Smith hlavní lékařský šéfredaktor WebMD.
Největší podpora byla mezi onkologisty a hematologisty (léčba rakoviny/krve), a 82% souhlasilo s tím, že by se marihuana legálně nabízet pro své léčebné účinky jako, ulevení od bolesti a potlačování nevolnosti při chemoterapii.

Revmatologové projevili nejnižší podporu. Jenom 54%. Navzdory tomu, že pacienti s artritidou představují největší část zdravotních uživatelů marihuany v Kanadě.

„Ulevení od bolesti je nejběžnější důvod pro užívání lékařské marihuany“ řekl Dr.Smith. „Lékařská marihuana může být lepší ulevení od bolesti než různé léky, a s nižší potencionální závislostí.“ doplnil.

„Další průzkumy nám mohou pomoci lépe pochopit, jak nejlépe využít lékařskou marihuanu v mnoha případech léčení od chronické bolesti.“

Podobný průzkum z časopisu o léčivech pro Novou Anglii říká, že by 76% čtenářů by podpořilo léčení marihuanou v mnoha různých případech.

Zákony zatím povolují lékařům předepisovat marihuanu jen v 21 státech.

WebMD – Wikipedia, the free encyclopedia

en.wikipedia.org

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *