Protože trpaslíci právě dojedli poslední kousky a z vděčnosti šli omývat nádobí, měla Sněhulka chvilku, na to podělit se s Vámi o recept.
Potřebujeme:
½ kg polohrubé mouky
hrnek vlažné vody
půl kostky kvasnic
sůl
oregano
2 lžíce konopného oleje
olej na smažení
česnek
sýr
kečup nebo tatarku
Postup:
Kvasnice rozmícháme ve vlažné vodě a přidáme trochu mouky. Mícháme, dokud kvasnice nezačnou pracovat. Přidáme konopný olej, zbylou mouku a lžičku soli. Důkladně těsto prohněteme, aby se spojilo (pokud není možné těsto spojit, přidáme více mouky). Rozdělíme ho na malé bochánky, které necháme odpočinout pod utěrkou přibližně 20 minut. Poté vytvarujeme langoše – bochánky pootáčíme v ruce a roztáhneme na všechny strany. Nepřekládáme a neválíme, langoše, tak zůstanou nadýchané. Smažíme na rozpáleném oleji. Osmažené langoše potřeme česnekem (přírodní antibiotikum je na podzim třeba) a posypeme sýrem. Dle chuti můžeme přidat strouhaný sýr (na horkých se prima rozteče) kečup či tatarku (tu spíš až na studené , ale i studené jsou dobré).
Doporučuje 7/7 trpasíků i princ Miroslav 😛