Grilované krevety marinované v másle z konopí
Suroviny pro 6 osob:
1 kg vyloupaných krevet
200 g konopného másla
2 chilli papričky
hrstka čerstvé petržele (kudrnky, to je ta do polívky> kadeřavá))
4 stroužky česneku
šťáva z jednoho citrónu
V marinovací misce rozpustíme konopné máslo a vhodíme do něj nadrobno nakrájené chilli papričky, nasekanou petržel a utřený česnek. Směs zakápneme šťávou z citrónu a zamícháme. Postupně začneme přidávat krevety a důkladně promícháme tak, aby se marináda dostala na všechny kousky. Krevety ponecháme v marinádě alespoň 2–3 hodiny. Marinované krevetky napíchneme na špejli jako špíz a grilujeme z každé strany 2 minuty. Podáváme s koktejlovou omáčkou.
Koktejlová omáčka
4 polévkové lžíce majonézy
1 polévková lžíce plnotučné hořčice
1 polévková lžíce kečupu
šťáva z citrónu
Majonézu, hořčici a kečup zakápneme citrónem a důkladně promícháme. Podle chuti můžeme přidat více hořčice či kečupu.
Rada na závěr :
Rošt mažte špekem, aby se jídlo nepřipalovalo, a klidně si i jednoho špeka dejte k tomu mazání.
Pokud grilujete na dřevěném uhlí jako Sněhulka, pak ideálním momentem pro grilování je chvíle, kdy uhlí zbělá.
Pokud si lámete hlavu, kam se suchým „odpadem“, jako jsou větvičky a stonky, použijte je na začátku – je to ideální podpalovač.
Ve volbě koření a surovin buďte střídmí, protože v jednoduchosti se neskrývá pouze krása, ale leckdy i dobrá chuť.
Mňam, doporučuje 7/7 trpaslíků i Kapitán Morgan. 😛