Vaření

Pondělí, 22. Prosinec 2014

Sněhulka vaří… (želé)

Želé s medovo-rumovou příchutí Tentokrát vám Sně-hulka připravila dobrotu. (Recept jsem dostal od jedné cukrářky na Fuerteventura – mám s ní i krátký rozhovor – zde). Výsledek, který lze na klubovou kartu zakoupit, vidíte na obrázku (cena 1€/ks) (Pokračování textu…)... celý článek ->

Pátek, 19. Prosinec 2014

Putování po „konopných klubech“ část 9.

Tak co nevíte co na vánoční stůl … Tak tady je krátký rozhovor s jednou cukrářkou z klubu. Přepadl jsem ji přímo v malé kuchyni hned vedle baru. Jmenuje se Carolla a je to typická Španělka ( mladá – v mém věku) 🙂 (Pokračování textu…)... celý článek ->

Sobota, 13. Prosinec 2014

Sněhulka s Karhulkou vaří … kyselo

Sněhulka s Karhulkou si byly zahulit u babičky, a cestou nasírali něco hub. Babička jim poradila, že takových houbiček se dělá polívečka zvaná kyselo, ale přidala i trochu povídání a zavzpomínala si >>> KRKONOŠSKÉ KYSELO Co je to krkonošské kyselo? Nevíte to, nebo si myslíte, že toto jídlo znáte. Znáte ho opravdu? Krkonošské... celý článek ->

Pátek, 12. Prosinec 2014

Sněhulka vaří horký „čaj“

JE CHLADNO… TRPASLÍCI KÝCHAJÍ O STO ŠEST… TAKŽE PRAVÝ „PIRÁTSKÝ GROG“. Ingredience : Kupodivu budete potřebovat: 1/ RUM… (jakýkoliv, ale bez metylalkoholu) dle chuti (ten medový z Cannarias je super) 2/ cukr 200g 3/ lžičku konopného másla, ale může být i obyčejné Postup: Najdeme hlubší , pokud možno čistý hrnec. (jinak ta chuť není ono) Nasypeme cca 20 dkg... celý článek ->