Sobota, 12. prosince 2020

Legální konopí je v Mexiku o krok dále

Způsob legalizace konopí v Mexiku je jasný

V listopadu 2018 mexický nejvyšší soud zrušil zákaz konopí, protože porušil právo na bezplatný osobní rozvoj. Ve skutečnosti se na změně zákona mělo pracovat na plné obrátky, ale politické mlýny zpozdily proces , který byl nedávno také zpomalen koronovou pandemií. Místo přijetí zákona 15. dubna přijala Sněmovna lordů tento týden pouze zákon o regulaci spotřeby a obchodu s marihuanou. Legální konopí je v Mexiku o krok dále.

Senát s 82 hlasy pro, 18 členů se zdrželo hlasování a sedm členů se zdrželo hlasování. Senát přijal návrh zákona, který umožní celoroční distribuci konopí ke spotřebě. Zbývá jen to, aby Sněmovna reprezentantů hlasovala pro to, aby se Mexiko stalo třetí zemí na světě, která bude konopí plně legalizovat. Téměř 130 milionů obyvatel bude snad brzy moci těžit ze skutečnosti, že v důsledku regulovaného obchodu vyschne důležitý zdroj příjmů mnoha brutálních kartelů na černém trhu a sníží se také drobná kriminalita. Zákon umožňuje vlastnit 28 gramů konopí , obchodovat s nimi v licencovaných obchodech a pěstovat až čtyři rostliny konopí pro osobní potřebu.

Legalizace průmyslového využití a aspekt vědeckého výzkumu byly upraveny také zákonem, který se kritiků obával, že by to mohlo dětem a mladým lidem usnadnit začátek užívání drog . Aktivisté z mexické legalizační scény na druhé straně kritizují mnoho práv, která byla namísto spotřebitele udělena většině průmyslu.

Tento článek byl poprvé publikován 22. listopadu 2020 v „Hanf Journal“.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *