Pátek, 17. dubna 2015

Víkend s konopím (7.)

 Co otázka závislosti na THC?

 

adhd_brain

 

 

Fyzická závislost na THC ani na konopném výtažku, který je obsahuje, neexistuje. Přibližně každý desátý člověk ale má tzv. návykovou osobnost a vytvoří si psychologickou závislost na ledacos. Vídáme je každý den, jsou to ti, kteří např. každý den pijí dvacet káv atd. Jakmile takoví lidé začnou užívat konopí, mívají tendenci je nadužívat, nejsou na něm ale závislí.
K opravdové fyzické závislosti může dojít jen tehdy, když se užívají látky typu léků na opiátovém základě, tvrdé pouliční drogy a alkohol. Takové drogy způsobují extrémní poškození mozku, která lze sledovat i na snímcích mozku takových lidí. A právě tyto drogy jsou z velké části odpovědné za zvyšování kriminality a počtu závislých. Lidé, kteří je nadužívají, kvůli své dávce udělají cokoli – žebrají, půjčují si, kradou. Na nenávykovou látku jako je konopí si nemůžete vytvořit fyzickou závislost.

 

Je ve srovnání se stavy po mnoha jiných lécích podle vás zhulenost po konopí nějak nebezpečná?
Tzv. zhulenost po konopí obecně nepředstavuje téměř žádná nebezpečí – ani pro uživatele, ani pro společnost. To ale bohužel nelze říct o mnoha návykových a nebezpečných lécích, které v mnoha případech pouze škodí.

Je nám jasné, že kouření konopí je účinné jen do omezené míry…
Při kouření mizí 90 % léčivých účinků konopí v kouři. Je to paradox vidět lidi kouřit konopí proti nevolnosti po chemoterapii. Kouří látku, která by je při řádném užívání mohla vyléčit.

 

K čemu je z lékařského hlediska dobré kouřit marihuanu?
Kouření konopí má z lékařského hlediska pouze omezenou hodnotu. Kouřením konopí lze snížit hladinu cukru v krvi a může to pomoci i na snižování nitroočního tlaku u lidí se zeleným zákalem. Všichni víme, že konopí dokáže snížit nevolnost a kouřením konopí lze často snížit bolesti provázející mnohé zdravotní potíže.
Kouření konopí má většinou relaxační účinky. I to samo o sobě ale může být značným přínosem. Kouřením konopí lze snížit příznaky mnoha zdravotní potíží. Podle mě ale nemá větší smysl pouze redukovat příznaky, když při řádném užívání tohoto léku lze daný stav vyléčit nebo dostat pod mnohem lepší kontrolu problém, který jej vyvolává.
Kouření konopí a užívání konopného výtažku nelze moc srovnávat. Kouření je ten nejméně účinný způsob užívání tohoto léku. Koncentrovaný výtažek z konopí je mnohonásobně léčivější. Pokud chcete zažít opravdové léčivé kouzlo konopí, začněte vnitřně užívat vysoce kvalitní konopný výtažek. Jakmile se začne užívat surové nespálené THC a s ním spojené kanabinoidy, dochází často k zázrakům v léčbě.

 

Rick Simpson v rozhovoru s Jindřichem Bayerem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *