Úterý, 14. dubna 2015

SněHulka vaří…

Jihočeská (konopná) vepřová roláda

 

s30_08_K9

 

Ingredience:
800 g vepřového masa (jde použít i krkovice), sůl, pepř, majoránka, konopné listí, hořčice, 100 g prorostlé uzené slaniny (já použila uzenou cikánskou rolku), olej olivový je nej…, 2 vejce, grilovací koření, konopné máslo, konopné mléko, housky, párek, okurka, kapie….

 

Postup:
Maso rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a necháme uležet (než uděláme mléko a máslo, času dost). Takže se vrhneme na výrobu konopného mléka a másla (recept na konopné mléko najdete ve special growing vydání, ke stažení na konoptikum.eu). Rozkrájíme si housky na kostičky, přidáme česnek, pepř, sůl, pokrájenou slaninu (salám) a majoránku. V misce si promícháme vejce s konopným mlékem, jemně osolíme a zalijeme směs housky a ostatního koření.

Pozor, abyste nepřelili!

Tak se nám vytvoří nádivka. Nádivku rozprostřeme na maso, přidáme plátek slaniny, okurku, kapii, párek a vše, co vám přijde k chuti. Roládu stočíme, převážeme nití a na oleji opečeme ze všech stran. Potom podlijeme horkým vývarem, přikryjeme a pečeme asi 50 minut v troubě.

Grilovací koření rozmícháme v trošce oleje, potřeme roládu a dopečeme bez přikrytí. Roládu necháme vychladnout, krájíme na plátky a podáváme s bramborem.

Výborná je kombinace kočičák – roláda – budvárek.

Pokud chceme roládu teplou, tak ji nakrájíme a potom plátky ohřejeme v klasické nebo mikrovlnné troubě.

Studená roláda se krájí mnohem lépe.

Tak dobrou chuť, doporučuje 7/7 trpaslíků i král Miroslav

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *