Čtvrtek, 5. března 2015

První CSC klub v Amsterdamu

Amsterdam CSC (konopný společenský klub) chce pěstovat pouze kvalitní přírodní konopí pro lékařské a rekreační využití. Všichni členové musí být osoby starší 21 let a žít v místě, a musí absolvovat pohovor, než se stanou členem klubu. Vzhledem k tomu že, Amsterdam CSC,není otevřen pro turisty, není to konkurence s amsterdamskými coffee-shopy, ale ani je to výzva pro ně nebo proti nim.
Nicméně Amsterdam CSC je výzvou pro úřady.

Bove, Mila Jansen, která se rozhodla založit „První Amsterdams CSC“ (Foto od Dutch Passion)

Vice prezident Amsterdam Cannabis Social Club je Mila Jansen, dobře známá ve světě konopí, z její průkopnické práce dry-sift  a water hash ( technologie výroby ). Ona, ale také provozuje v Amsterdamu konopný  hotel a ještě pracuje v prodejně  Pollinator Company.

Rozhovor :


Vznik prvního holandského CSC, představuje problém státním orgánům. Budou úřady se snažit zabránit CSC,  aby zde zůstal? A budou to dělat těžší a těžší pro další CSC, které by chtěly také otevřít?  


Amsterdam CSC přinesl některé nepříjemné právní problémy úřadům, protože to bude znamenat možnost legálně vyrábět, pěstovat a distribuovat konopí svým členům. Až dosud, tato možnost nebyla vyzkoušena. Hollands 600 regulované kavárny, mohou prodávat marihuanu otevřeně předními dveřmi, ale až do teď, není úřady povolena legální produkce konopí, a pro kavárny možnost nakupovat přes „zadní vrátka“. Je to směšná anomálie, která yla po mnoho let,  politicky (právně) zanedbávána. Příchod prvního holandského KCP (politická strana) vytváří nepříjemný problém, kterému se orgány již nemohou vyhnout, a nyní musí čelit.
Amsterdam CSC se chce zaměřit na výrobu malého množství konopí, pouze pro členy se zaměřením na kvalitu konopí a odborně spravovanou CSC.
Členské příspěvky budou použity na investice do nejvyšší kvality konopí, a zajistit, a KCP bude mít právo právního zastoupení.


Joep Oomen je koordinátorem ENCOD Evropské koalice pro spravedlivou a efektivní drogové politiky. Jeho komentáře, lze shrnou, pro pochopení, jak složité je, CSC založit.


„Společnost byla založena v září tohoto roku, CSC tvoří obrovskou výzvu pro obecní úřady, které jsou nyní čelí dilematu: působí proti klubu, s asi 25 členy by to vedlo až k absurdní situaci, neboť již v Amsterdamu jsou stovky uživatelů po kavárnách, které se dostávají své konopí z nelegálního trhu. Zatímco tolerance, by je mohla přivést do konfliktu s ministrem spravedlnosti Ivo Opstelten, který je proti jakýmkoli uvolnění restriktivní politiky vůči pěstování konopí. „


Úřady budou muset rozhodnout, co dělat s novým CSC.
Na jednu stranu, CSC bude fungovat pouze pro dospělé členy a bude nevýdělečná. Bude těžké nesouhlasit, zvláště když, kavárny jsou povoleny. Pokud se nizozemské orgány rozhodnou přijmout model Cannabis Social Club, bude doplňovat systém  Coffeeshopů. Model Cannabis Social Club se zdá, že má podporu z některých více progresivních politických stran, jako je D66 strany, kteří chtějí vidět více regulace a méně příležitostí k trestné činnosti vzkvétající v konopném průmyslu.
USA ukázala světu, že regulace konopí opravdu funguje,  a je čeho se bát.


A kdo ví, Amsterdam CSC by mohl být první příklad legální produkce konopí, distribuce a prodeje. A pokud se tak stane, může to signalizovat novou éru regulace konopí, založený na logice a spravedlnosti, lépe než na zákazu politickéých myšlenek, které slouží a chrání jen zločince.


Kdo by si pomyslel, že první Amsterdams Cannabis Social Club  způsobí tolik politického dění?


Dutch Passion (obchodní společnost)  chtít v Amsterdamu „Tree of Life“ (Strom života)  a věří v úspěch Cannabis Social Club. Doufají, že to je začátek právního a moderního systém k produkci konopí v Holandsku.


A tak doufáme, že holandské konopné sociální kluby budou následovat.

Amsterdam-Social


Více ze … Dutch Passion a na Facebook  https://www.facebook.com/dutch.passion

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *