Čtvrtek, 26. března 2015

Pár kaněk inkoustu

Vážený pane prezidente,

s nechutí sleduji policejní razie zaměřené na české growshopy a tzv. konopnou komunitu. Firmy vyrábějící konopnou kosmetiku sponzoruji a jinak podporuji přibližně od roku 2005, dělám si tím radost. Za tu dobu jsem viděl řadu nevšedních medicínských zázraků. I to, s čím dokázaly pomoci masti, krémy, oleje a rtěnky, které jsem měl tu čest pomoci uvést na trh, by samo o sobě racionálně přemýšlejícímu člověku mělo stačit k tomu, aby věděl, že konopí je léčivá rostlina mimořádných kvalit.


A to šlo o masti z tzv. technického konopí. Kdybychom je mohli vyrábět z toho nejsilnějšího konopí s vysokým obsahem THC, fungovaly by samozřejmě nesrovnatelně lépe a bolesti, otoky, ekzémy, akné, opary, atd. by mizely mnohem rychleji. Přesto snad i díky práci těchto firem (v časové posloupnosti Trompetol, Bayer & Romsy, Cannabios, Carun, Annabis a další), uvedlo dle Výroční zprávy o stavu ve věcech drog v roce 2012 zkušenost s léčivým konopím půl milionu obyvatel ČR.
Co tedy je tady konopná komunita? Těch půl milionu pacientů?

Žádali jsme a prosili o vládní spolupráci, chtěli jsme pěstovat konopí, léčit pacienty, dělat výzkumy a provádět studie. Nebylo nám to umožněno, prý s ohledem na platnou legislativu. Jsou to už čtyři roky, co těch pár kaněk inkoustu na papíru zabíjí nevinné pacienty, kteří nedostali lék, který by jim zajistil vyléčení nebo maximální kvalitu života. Je to správně? Podle mě ne.

Nesmyslné a nelegální policejní razie přišly v době, kdy ministerstvo zdravotnictví již řadu měsíců úspěšně blokuje zavedení konopí do léčebné praxe v ČR. Dělají to tam konkrétní lidé, pravděpodobně z finančních důvodů. Znovu pár kaněk inkoustu zabíjí nevinné pacienty. A policisté před rozedněním bijí pažbou do zátylku podnikatele a provádí domovní prohlídky u lidí, kteří vytvářejí pracovní příležitosti v nejchudších regionech a odvádějí daně.

To je Policie ČR bije s Vaším požehnáním? Kvůli prodeji květináčů a substrátů? V roce 2013? Na základě nesprávné domněnky, že v ČR platí precedenční právo a že jakýsi judikát má sjednocující charakter, když ho zcela jasně nemá a míti ani nemůže? Pravděpodobně Vás nemusím seznamovat s tím, že tyto razie lze velmi snadno považovat za nedbalostní trestný čin či vědomý podíl na genocidě. Protože kvůli nim budou nevyhnutelně umírat nevinní lidé.

Nemít osobní zkušenosti s léčbou tisíců pacientů a nebyl za ta léta v kontaktu s desetitisíci pacienty, kteří po celém světě užívají výtažek k léčbě nejrůznějších potíží, a kdybych se tomuto tématu nevěnoval každodenně již přes dvacet let a neověřil si na vlastní oči, že konopný výtažek opravdu dokáže léčit rakoviny, cukrovky, artrózy, bolesti, atd., a to i v případech, kdy moderní medicína naprosto selhala, možná bych toto téma nebral osobně.

 „Každý má právo na ochranu zdraví.“
(Článek 31, Listina základních práv a svobod
)
„Rozhodování většiny dbá ochrany menšin.“
(Článek 6, Ústava České republiky )

Protože kdo by uvěřil tomu, že THC dokáže opravit i DNA? Kdo by uvěřil tomu, že výtažek dokáže opravit i ty nejmenší částečky v těle a že v něm dokáže navodit rovnováhu, tzv. homeostázi? Kdo by uvěřil tomu, že rakovinu kůže často stačí jen několikrát namazat výtažkem? Že není nutno procházet žádnou speciální léčbou, že to opravdu stačí namazat a ono to zmizí, obzvláště v raných stádiích? Že stačí namazat výtažkem bolavý zub a on přestane bolet? Že spáleninu nebo říznutí stačí okamžitě namazat a že to pak nebolí a neobtěžuje a zahojí se to bez jizvy?

Že výtažek dokáže vyhladit nebo maximálně eliminovat vrásky a tzv. omlazovat pleť? Že dokáže pomoci regulovat výkyvy hladin hormonů u menstruujících žen, odstranit nebo omezit křeče a bolesti a další s menstruací spojené potíže? Že dokáže oživit slinivku a že cukrovkář dokáže vysadit insulin nebo výrazně snížit jeho spotřebu a žít kvalitní život bez příznaků nemoci? Že výtažkem lze léčit i ty nejtěžší bolesti, včetně neuropatických?

Že rakovinu lze opravdu vyléčit tím, že se několik týdnů nebo měsíců jí kvalitní konopný výtažek (tzn. extrémně silný a sedativní přefiltrovaný a při teplotě 130°C převařený extrakt z indického konopí, který obsahuje 95-98% THC)? A že to nejlépe funguje, pokud se postupuje podle protokolu Ricka Simpsona? Já už dnes ano, já to všechno viděl nebo zažil.

Např. za léčbu cukrovky se v ČR ročně vydává cca 20 miliard korun. Kvalita léčby ani života pacientů není valná, to je nutno přiznat, sám to znáte. Jde o život 800,000 pacientů, kteří každodenně kvůli pár kaňkám inkoustu trpí a nežijí v maximální kvalitě života. Je to správně? Podle mě ne.

Je tedy opravdu chráněno naše zdraví, když nemáme přístup ke konopí? Když nemůžeme legálně vypěstovat, usušit, zpracovat, ani užívat nejstarší známou kulturní plodinu a léčivou rostlinu s tak širokým spektrem využití? Nemyslím si to.
Dbá opravdu rozhodování většiny ochrany menšin? Je např. těch osm set tisíc cukrovkářů včetně Vás nějaká menšina? Nebo ty dva miliony důchodců? Dle mého soudu nikoli.

 

Jde o život a základní svobody nás všech. Já kvůli těm pár kaňkám inkoustu nechci trpět ani umřít.
Nezasloužím si to. Vy a Vaše rodina také ne.

Pokud jste výtažek nedostal při léčbě Vašeho nedávného zranění, nebyla Vám poskytnuta ta nejlepší lékařská péče a Vaše léčba trvala nejméně o třetinu déle, než by trvala s výtažkem. Nebolelo by to, neotékalo by to, ušetřila by se spousta peněz a trápení. Nedostáváte-li konopný výtažek na Vaši cukrovku a na spaní, bolesti zad a zubů, opět Vám není poskytována ta nejlepší a nejkvalitnější zdravotnická péče a nežijete v maximální kvalitě života.

Ono nejde jen o lidi, jde také o zvířata. Ani ta bez konopí jako léku a součásti každodenní stravy nemohou žít v maximální kvalitě života, to prostě nejde. V přírodě by ho měla k dispozici, protože by tam volně rostlo. Nasypte ptákům semínka konopí a dívejte se, jak jim budou chutnat. Asi jim chutnají z nějakého důvodu. Kdo umí pozorovat přírodu, ten by ta semínka sám ochutnal.

Opravdu jde jen o pár kaněk inkoustu. A o základní svobodu a to nejdůležitější – zdraví a život. Bez svobody není zdraví. Bez zdraví není život. A život si přece nenecháte vzít. Každá smrt je smutná, obzvláště ta zbytečná. Tak se na to dívám já. I proto očekávám, že se zasadíte o to, aby se konopí dostalo opravdu co nejdříve ke všem, kteří ho potřebují.

Co navrhuji? Zrušit všechna trestní stíhání, ke kterým došlo nebo dojde v souvislosti s raziemi nebo konopím a kompenzovat postiženým škody. Dále co nejdříve zařídit, aby pro veškeré konopí platila stejná pravidla jako pro pěstování a zpracovávání tzv. technického konopí. Zajistit osobám pobývajícím na území ČR možnost svobodně využívat plný potenciál konopí je Vaše povinnost. Jde jen o pár kaněk inkoustu a je to Vaše odpovědnost. Prosím o osobní odpověď.

S laskavým svolením k publikaci autora : Mgr. Jindřich Bayer (staré z 10. 12. 2013, ale stále platné!!!)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *