Úterý, 10. března 2015

Návrh zákona Senátu USA

Senátoři zítra představí návrh federálního zákona o lékařské marihuaně.

screen-shot

Rand Paul, Cory Booker a Kirsten Gillibrand, představí návrh zákona Senátu o legalizaci lékařské marihuany podle federálních zákonů USA. Tento návrh zákona,by znamenal bezprecedentní tlak na legalizaci lékařské užívání marihuana a drog na federální úrovni.
Jak je vidět  z několika států (i hlavní město USA), legalizace rekreačního užívání marihuany, kde se legalizovalo v průběhu posledních dvou let, tento systém fungje, a již asi polovina dalších států, má program pro léčebné využití marihuany, ale návrh na legalizaci zatím chybí.

Návrh zákona by byl první svého druhu

Podle webu Voxu, který píše, že návrh zákona se tak pokusí vyřadit marihuanu v Příloze 1 a 2. ze seznamu jako drogy, které jsou považovány za nebezpečné, a bez lékařské kontroly, a tím také v příloze 2 klasifikovat léčebné výhody marihuany.

Návrh zákona, by se teoreticky měl stavět na důležitém kroku, který neprošel loni v prosinci.
Kongres by tak, v rozpočtu na rok 2015, a ve fiskálním návrhu zákona o výdajích a ziscích, měl přihlédnout  finančním výsledkům států, kde lékařská marihuana byla povolena.
Je také třeba poznamenat, že tento návrh zákona, prý dostane zásadní podporu obou stran – Booker a Gillibrand jsou liberální demokraté, zatímco Paul je velmi konzervativec. (I když Paul se již k podpoře legalizace v minulosti hlásil).
Uvidíme, zda je tato podpora dostatečná, a že bude akceptována i ve zbytku Senátu, kdy bude návrh zákona oficiálně vyhlášen v 12:30 na tiskové konferenci.

the_verge

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *