Pondělí, 23. února 2015

Propaganda vs. Propaganja (2.)

Pokračujeme s hledáním filmů …

UP IN SMOKE

CHEECH AND CHONG - UP IN SMOKE
… ukázka …

Dnes už legendární snímek je bez debat určen pro všechny konopné příznivce mnoha generací. Vznikl na konci sedmdesátých let a jeho autory a současně představiteli hlavních postav jsou Richard Anthony “Cheech” Marin a Thomas B. Kin “Tommy” Chong. Ten dokonce film spolurežíroval s Lou Adlerem (mj. The Rocky Horror Show). Film Up in Smoke je bez debat oslavou nahulené radosti a současně výsměchem policejní buzeraci a války proti drogám.
Scény z tohoto filmu patří rozhodně mezi nejkomičtější představení na stříbrném plátně všech dob. Není náhoda, že film Up in Smoke se objevuje ve všech anketách o nejlepší zhulenecký film na předních místech. Pro pisatele těchto řádků je to jasná a nepřekonatelná jednička. Konkrétní scény z filmu není nutno nijak popisovat, k navnadění vám postačí odtajnění zápletky filmu. Náhoda spojí dohromady vždy maximálně nakouřeného hipíka Anthonyho Stonera (Tommy Chong) a energického Pedro de Pacase (Cheech Marin) a společně zažívají dobrodružství, které jim nejeden hulič závidí. Hrou osudu se dostanou do mexického hraničního města Tijuany (nátačeno ovšem v Arizoně) a jedinou možností jak odtud normálně odjet, je domluvit se na transportu nábytku v dodávce. Omylem se však stanou oba pohodáři kurýrem auta, které je téměř celé vyrobeno z kvalitní mexické marihuany. Jako ohař při lovu je jim na stopě policejní seržant Stedenko se svým týmem. Nemá cenu prozrazovat víc. Snad jen, že film samozřejmě končí happyendem a než se k němu chlapci dopracují, zažijí nejednu veselou taškařici. Pokud jste neviděli, musíte vidět!

Rok výroby, délka, původ, typ filmu: 1978, 85 minut, USA

Budeme samozřejmě rádi, když nám pomůžete s hledáním všech možných filmových děl, a to jak propagandistických, tak proganjaidních.
Informací není nikdy dost! A sdílení je radost, jak se radost podělit s ostatními!!!

(psáno se „slangovými výrazy > úmyslně > Mira420)

< přechozí část …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *