Úterý, 24. února 2015

Legalizace po česku 2.

Už si ani nikdo nevzpomene, nebo to někteří ani netuší. Ale, změna zákona o konopí se u nás stala díky petici z roku 2011 kterou podepsalo toho času asi 30,000 občanů http://www.lecebnekonopi.cz/.

WLTT-600x219

Tlakem farmaceutických firem, nezájmu, strachu a všeho možného, tento zákon nemá podobu jakou občané podepisující petici čekali. Neznamená to ovšem, že ta snaha byla bezcenná. Pokud se podíváme na naše sousedy, Slovensko a Polsko, byl to i signál a určitá energie pro tyto státy. Stejně tak není možné zůstat stát a čekat na zázrak nebo snad moudřejší a lidštější poslance.
Někdy si nejsem jistý tím, jestli informace které přicházejí z USA, jsou spíše pozitivní než negativní. Celá řada lidí má dojem že už teď se konopí legalizuje samo a netřeba nic dělat.
Že by zrovna tohle zastavilo farmaceutickou loby? Nebo naopak ji to donutí hledat další trhy? Ať si každý věří čemu chce, ale dění v USA nám ukazuje cestu. Ukazují nám že to jde. Ta moc je v referendech, v tlaku lidi a ne v moudrosti politiků.
Evropa se už pomalu začíná probouzet a hledá cestu. Představitele ENCOD, kteří byli hosté na Cannafestu 2014 přijeli na přednášku s programem a návodem jak založit konopné společenské kluby.
Nejznámější jsou ve Španělsku. K založení klubu není třeba tisíce lidí, stačí opravdu jen pár dobrovolníků. To je na tom to krásné, téměř neexistuje výmluva, proč by to nemělo jít. Pokud se přeci jen podíváme trochu do historie konopných klubu ve Španělsku. Zjistíme že dnešní podoba je možná diky vyhraným soudním sporům. Pochopitelně soudy stojí peníze.
Pokud by lidem podporující konopí někdo dokázal do hlav nasadit myšlenku k založení transparentního učtu, na právní náklady. Vysvětlit jím že je to jejich sázka-pojistka na budoucnost a možná i zdraví. Mohlo by to fungovat. Konopných podporovatelů je tolik že by stačila symbolická částka za 1 gram na černém trhu cca 120-200 Kč. Je to velká cena za sázku na budoucnost?
Mála myšlenka na závěr. Pokud stát dokáže vypěstovat sterilní konopí za velice přísných podmínek a vedlejších nákladu za 68 kč za gram bez DPH. Za kolik by to zvládl někdo v KSK (CSC)?

bannerfans_KSK01a

pro Konoptikum „Konopný dědek“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *