Pátek, 27. února 2015

Brazílie má dobré soudce

Brazilský soudce prohlásil prohibici konopí za protiústavní a zprostil viny dealera.
Zákaz THC považuje za nesprávný, protože na druhé straně zákon umožňuje legální prodej alkoholu a tabáku.

brasil_hemp

SAO PAULO – Ernesto Frederico Cardoso Maciela, federálního soudce, osvobodil muže zatčeného za obchodování  s 46,15 g marihuany, a rozhodl, že zakázat tento lék je protiústavní,.  Rozhodnutí bylo vydáno v říjnu loňského roku, ale případ byl předložen právníky v posledních 16 dnech, kdy Soudní dvůr federálního obvodu, předal akci dotyčného, k novému prozkoumání, s odvoláním na státní zastupitelství. Datum nového procesu není stanoven.

Soudce Maciel předpokládá se, že zákon o Drogách  2006, ani seznam léků, které jsou uváděny jako nelegální a byl vydán ministerstvem zdravotnictví (MOH), nemůže ovlivnit jeho rozsudek. Soudce rozhodl, že ministerská vyhláška z roku 1998  je neúplná, když uvádí, které látky jsou považovány za narkotika, včetně tetraidrocarbinol (THC), nachazející se v marihuaně. Podle něho, by ministerstvo by mělo zdůvodnit, proč součásti účinných látek z bylin, jsou na seznamu zakázaných. Podle Maciel, bude muset ministerstvo zdůvodnit také,  další látky na seznamu látek F vyhlášky, včetně THC.

„Vyhláška 344/98 nepochybně pouze správní akt, který omezuje práva, postrádá jakoukoli motivaci a neodůvodňuje důvody patří omezení a obchod různých látek, zejména některé obsažené v seznamu F a THC, který tak ukazuje protiprávnosti správního aktu, „řekl soudce.

„Zní to nepochopitelně, když jiné omamné látky, jako je alkohol a tabák, je nejen dovoleno, ale lze je prodávat, a tak vytvářet milionové zisky podnikatelům,  a jsou konzumovány úctyhodnými obyvateli, což poukazuje na to, že zákaz jiných „rekreačních omamných látek“ jako THC, je výsledkem falešné kultury a chybné politiky a porušování principu rovnosti tím, že omezí právo velké části populace používat jiné psychotropní látky, „pokračuje.

Obžalovaný, ​​Marcus Vinicius Borges Pereira, byl zatčen, protože byl chycen dne 30. května s marihuanou o hmotnosti 46,15 g, když vstoupit do káznice v Papuda, když šel na návštěvu vězně. Látka měl ukrytou v žaludku.

„To vytvořilo precedens, k diskuzi o zákonnosti marihuany. Našel jsem v tomto rozhodnutí, mnoho dobrého a hodně správných důvodů. On ví, co říká,“ potvrzuje právník obviněného, ​​Jurandir Soares de Carvalho Junior.

Estado-brasil
podle agentury (portugalsky)

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *