Pátek, 20. února 2015

Nezávisle závislí…

 Komentáře a názory na dlouhodobé užívání konopí…

iloveweed01a

Následující články (na pokračování) se někomu mohou zdát schizofrenní, ale to je záměr. Nevím ale, jak jinak dosáhnout objektivně vyváženého textu, o několika otázkách a spoustě rozporných odpovědí. Někomu může následující text připomínat chaos, zmatek, a o tom je tento text nejvíce, má-li nějakým seriózním způsobem reflektovat současné informace i údaje výzkumů věhlasných výzkumníků. To potvrzuje jen a jen individuální stránku příčin a důsledků dlouhodobého užívání konopí.

Individuální působení a vnímání konopí je prostě neuchopitelné, nezobecnitelné, což dokládám dále. Prožitek je prostě velice individuální. Člověk narozením získává jisté originální předpoklady. Vliv na náš stav má frekvence užívání, způsob přípravy, kvalita rostliny, velikosti dávky, způsob aplikace (můžeme se bavit třeba o braní konopných čípků, které jsou bez jakýchkoli negativních vlivů na organismus), prostředí apod.

Tento text je doplněný o komentáře osob, které se vyjádřily k některým tvrzením. Všichni jsou to lidé kolem třicátého roku života. Snažil jsem se postihnout spektrum od intenzivního konzumenta přes občasného až po abstinujícího, abych jejich zkušenosti mohl konfrontovat s těmi obecnými dogmaty pro a proti, které kolují veřejností.

O komentáře se postarali následující lidé: Petra, 28 let, konopí užívá permanentně od svých 23 let. Poprvé ho vyzkoušela v 17 letech, učí v mateřské školce. Jana, 30 let, konopí neužívá, ale párkrát s ním do styku přišla a denně se pohybuje ve společnosti uživatelů konopí. Překládá z angličtiny, němčiny, slovenštiny, maďarštiny a chorvatštiny. Saša, 29 let, dříve permanentní uživatel nejen konopí, ale i halucinogenů a alkoholu, dnes více než pět let abstinující, studující brigádník.

pokračování >

 

Uvítám i Vaše zkušenosti (jméno a povolání si klidně vymyslete)… Díky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *