Pátek, 23. ledna 2015

Konopí v současném Japonsku (1.)

 O konopí v současném Japonsku
japanbong
Kouřit bong se chodí na odlehlá místa

 

Zatímco kouření marihuany není tak široce rozšířeno jako třeba v USA a Kanadě, kultura konopí je jistě živá i v současném Japonsku. Nejoblíbenější drogy, v rychle se měnícím japonské společnosti, ale  jsou nikotin, alkohol a kofein a následně amfetaminu ve formě speedu, a kokain. Yakuza (organizovaný zločinecký gang),  spuštění obchodu, a to se děje, aniž by tomu vláda věnovala velkou pozornost. V roce 1995 došlo k nárůstu na 19.400 zatčení pro speed. Srovnání s klesající 1500 tendencí pro hulení. (stará čísla) Možná, že hlavní prioritou užívání drog je z důvodu širokého vlivu Yakuza v celé japonské politice a podnikání. V poslední době, se také zvyšuje další volání po legalizaci, tak ke snížení výdělků do gangů, a zároveň se jako se zvyšuje využití marihuany.

„Yakuza běží špinavý obchod s léky, které by mohly být, pokud vás uvolněně omezení marihuany vážně poškozených a zároveň zpřísnění zákonů chytit tvrdé obchodníků s drogami. V mé vlastní zkušenosti, marihuana není to nebezpečné, ne jako amfetaminy nebo kokain. “ říká spisovatel Nobuhiro Motobashi.

Ve velkých městech, není těžké najít marihuanu nebo hašiš v malých množstvích. Je to nonšalantně vnímáno jako módní západní vlna,  mnoha, i náhodných uživatelů. Někdo to zkusí párkrát než, že by to bral vážně po celý svůj život. Hahiš je prodávány především cizinci, povětšinou Íránci, u parků, nádraží, ale policie se tuto činnost poměrně zaměřila, zatkla mnoho těchto podezřelých, a mnoho jich také deportovala, pro porušení vízových povinností a pro drobné přestupky, a také v rámci akcí, které se často zdají rasově motivované.

Komerční produkt marihuany, pochází většinou z Filipín, Thajska. Pašují v lodích, nebo jako balíčky přivázané na off-shore bójích ( bóje nedaleko pobřeží, obvykle pro vymezení příbřežního) a jsou vyzvedány místními lidmi, většinou rybáři. Nebo se dodává z Havaje, přivezená pašeráky, kteří se představují jako turisté.

pokračování 2. (pěstování)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *