Středa, 17. prosince 2014

Sladkosti/marihuana ?

STUDIE: PRODEJ MARIHUANY,
BY MOHL PŘEDSTIHNOUT SLADKOSTI
DO ROKU 2020

 

sladke01

STUDIE POSKYTUJE KOMPLEXNÍ INFORMACE A FINANČNÍ ANALÝZU

VYPRACOVANOU GREENWAVE ADVISORS V ŘÍJNU 2014.

Legální marihuanový průmysl se v USA (i globálně) objevuje stabilním, i když záměrným tempem. Ačkoli přetrvávají nejasnosti ohledně povahy, rozsahu a načasování všeobecné legalizace, věříme, že změna přichází a investiční příležitosti v narůstajícím marihuanovém průmyslu jsou a budou značné.

Ve zprávě zahajovacího výzkumu poskytujeme pro každý stát detailní analýzu toho, co jsou podle nás podstatná kritéria pro plné pochopení tržního potenciálu maloobchodního marihuanového průmyslu. Závěry studie poskytují přehled různých částí průmyslu, předkládá důvody, proč si myslíme, že změny existujících federálních zákonů jsou pravděpodobné a nastiňuje naši představu konečného stavu věcí po plné legalizaci. Navíc naše analýza poskytuje první záblesk podobností dosud legalizovaných trhů.

Náš výzkum a studie vedly k těmto závěrům:

  • Federální zákon se pravděpodobně změní, tím pádem zanikne současná dichotomie (dělení na dvě části). Politika federálních vlád “dočasných povolenek” naznačuje, že se myšlenka plné legalizace naplňuje. Také zákonodárci na obou stranách nadále schvalují různé legislativy k uvolnění současných tvrdých zákonů. Důvodem toho je lepší znalost výhod lékařské marihuany a politici se stávají uvědomělejšími ohledně pozitivního ekonomického dopadu, pokud legalizace nastane. Možná nejdůležitější je ale zvětšující se veřejná podpora  legalizace.
  • Segmenty lékařského i osobního užívání marihuany se pravděpodobně sloučí do jednoho podstatně většího trhu. Pokud nastane legalizace na federální úrovni, neočekáváme, že rozvětvené trhy přetrvají. Konečný výsledek bude z větší části záležet na tom, jak bude tento průmysl regulován a zdaňován. Pokud reforma zvolí cestu menšího odporu, potom bude vítězem trh s lékařskou marihuanou. Nicméně federální dohled by zabránil lehkému přechodu. Zatímco “chronická bolest” (volně definováno) je nejčastější indispozicí uživatelů lékařské marihuany,  pravděpodobně již nyní nemají rekreační uživatelé problémy zakoupit marihuanu ve státech, kde je její lékařské využití legální. Podle všeho ale může být namítáno, že rozdělený trh již ve státě s legalizací existuje. Momentálně méně oblíbený, ale patrně poskytující větší ekonomický stimul, by byl regulační režim zaměřen pouze na rekreační uživatele, viz níže
    Příjem z prodeje marihuany v USA by mohl dosáhnout ~$35mld ročně do roku 2020, pokud by legalizace zahrnovala všech 50 států a D.C. Naše studie poskytuje plnou transparentnost odhadu příjmů. Zohledňují příjmy každého státu zvlášť, jak z lékařského hlediska, tak i rekreačního užívání. Tyto předpovědi nepředstavují konečný stav hodnoty, ale pouze náš odhad, jak by mohl vypadat maloobchodní příjem (s výběrem daní za prodej a spotřební daně) během prvního roku, kdy by byla marihuana prodávána ve všech 50 státech a D.C. (Všimněte si, že tyto odhady nezahrnují velkoobchodní trh, vedlejší příjmy atd.) Případně, předpokládáme-li nejpravděpodobnější vývoj legalizace, se mohou příjmy pohybovat okolo $21mld do roku 2020, viz níže.
    S čím dál tím více státy zavádějících legalizaci a federálními vládami měnící svůj postoj k marihuaně nepochybně poroste zájem investorů. Tím pádem věříme, že teď je ta správná příležitost získat lepší představu o dynamice tohoto sektoru a připravit se na nevyhnutelné změny, které otevřou stavidla a zásadně ovlivnit investiční strategie v marihuanovém průmyslu. Pevně věříme, že historie (tj. konec prohibice alkoholu) se bude opakovat. Ti, kteří se začnou vzdělávat nyní, budou nejlépe připraveni těžit z přicházejících  možností a tím pádem budou mít i velkou výhodu před těmi, kteří čekají.

Zdroj: www.greenwaveadvisors.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *