Pondělí, 23. února 2015

V Nizozemsku byl zakázán konopný klub

Státní zástupce prohlásil 12.února 2015 první fungující konopný klub v Nizozemsku, Tree of life, za ilegální.

Coffee-Shops-in-Amsterdam

Klub Tree of life ale podle svých členů funguje v mezích zákona a pravidel běžné tolerance. V těch je zahrnuto, že každá domácnost smí pěstovat maximálně 5 rostlin. Nicméně v těchto pravidlech figuruje i zmínka o technickém zařízení, jako jsou světla nebo hydroponický systém. Při použití dvou a více kusů této techniky je pěstování považováno za profesionální.

Tree of life je neziskovou organizací, která pěstuje pět rostlin pro každého svého člena. Každý vlastní svých pět rostlin, které mají i své vlastní jmenovky.

Již od prvního dne se klub Tree of life snažil být maximálně transparentní a dokonce požádali státního zástupce, aby vydal oficiální prohlášení ohledně směru jejich činnosti. Ten uvedl, že „I když nebylo zjištěno obohacování se z těchto aktivit, státní zástupce věří, že míra a stupeň pěstování konopí naznačuje profesionální kultivaci a tudíž se jedná o komerční aktivitu.“

Právní zástupce klubu, Adéle van der Plas, bude projednávat možnosti o hnaní tohoto případu před soud v průběhu přístího týdne.

(autor : pavlasx – redaktor Konoptikum)

Zdroj: http://www.cannabisnewsnetwork.com/videos/medicinal-cannabis/first-dutch-cannabis-social-club-declared-illegal/

oceníme Vaše názory v komentářích … díky

Jedna reakce na „V Nizozemsku byl zakázán konopný klub

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *