Středa, 11. února 2015

420 … (část 6.)

Třetí a čtvrtá teorie původu 420

Třetí řada souvisejících teorií, se točí kolem Jerome John „Jerry“ Garcia byl americký hudebník a kytarista Grateful Dead (americká rocková skupina založená v roce 1965 v San Franciscu). Kuřáci tvrdili například, že 420 byla „adresa Grateful Dead v Haight-Ashbury,“ a že „hulení jointa je téměř synonymem pro Grateful Dead“, a že 420 odkazuje na „přesný čas smrti Jerry Garcii . “ Při zkoumání těchto tvrzení jsem zjistil, že podle Rebecca Adams studenta sociálních věd:  Garcia od konce roku 1966 do své smrti žil na 710 Ashbury, což byl průsečík s Haight, symbolické srdce hippie komunity.“ Podle někdejší obyvatelé Haight Ashbury, skupina skutečně na 710 Street.“
Při zkoumání přesný čas Jerry Garcia smrti, zjistil jsem, že podle časopisu People (21.srpna 1995) Cover Story, zemřel na středu 4.8.1995 v 04:23 přesně. Ostatní novinové články podobně uvedla, že Garcia zemřel ve své posteli ve Forest Knoll poté, co byl nalezen zdravotní sestrou, která se ho snažila oživit. Čas smrti byl opět 04:23. Takže teorie třetí původu, se zdá být zase fake, a spíše propaguje klasického stonera – hudebníka Jerry Garcia, kytaristu kapely Grateful Dead, a spjatým od roku 1960 s drogami a hippie komunitou v Haight-Ashbury.

Jerry Garcia image

Čtvrtá řada teorií původu, vychází z teorií kolem časů, které jsou, stejně jako teorie výše, založené na kultuře kuřáků marihuany. Jedním z možných vysvětlení je, že 420 znamená, že je čas na čaj v Amsterdamu nebo Holandsku. Pravděpodobně, stejně jako v Británie, je to čas blíže k 4:30.
Dalším vysvětlením bylo, že Tommy Chong (z Cheech a Chong, hvězdy marihuany v kultovním filmu Up in Smoke ) se narodil 20. dubna v 04:20. Ve skutečnosti se narodil 24.května 1938.

 

(pokračování)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *