Čtvrtek, 29. ledna 2015

Přestaňme podporovat zloděje!

Výroba valné většiny léků stojí pár haléřů, ale v lékárnách je koupíte 1000x nadhodnocené. Státní úřad pro kontrolu léčiv by měl rok co rok provádět revizi cen a úhrad léků. Bohužel stále mnoho léků nemá pod kontrolou.

leky

Ceny léčiv nejsou ve většině případů regulovány přímo od výrobce. Výrobce si tedy podle vlastního podnikatelského uvážení nastaví cenu, jakou považuje za vhodnou. V důsledku toho se za léky utrácí zbytečně moc, protože se nezohledňují poklesy cen léků na světových trzích, kurzovní rozdíly atd.

Pro nás to nedělají

Trh velkých farmaceutických firem stagnuje. Ačkoliv firmy mají miliardové zisky, na vývoj nových léků připadne maximálně 14 %. Většina připadá na marketing a odměny zaměstnancům. V průměru Evropané za léky zaplatí o 40 % víc, než by museli, a to vše právě kvůli nedostatečné kontrole. Mediálně nejsledovanější aktivitou farmaceutických společností je sponzorování lékařských kongresů v nejrůznějších luxusních destinacích, jinak řečeno kongresová turistika.
Jak vzniká konečná cena léku

Dalšími položkami, které cenu léku zvedají, jsou obchodní přirážka, která u léků do 150 Kč tvoří 37 %, a DPH 14 %. Tyto léky tvoří naprostou většinu (cca 3/4) distribuovaných. Konečná cena léku, jehož náklady na výrobu odpovídají několika desítkám haléřů, tak vyšplhá ke 160 Kč!
Opravduještě máte chuť podporovat takový business?

Pokud ne, vyzkoušejte přírodní léčebné účinky konopí. Jedná se výrazně levnější a zdraví prospěšnější variantu, která nebude vaše jádra zatěžovat tak, jako uměle vyrobené produkty. Navíc díky tomu nebudete přispívat do kapes nekontrolovatelných farmaceutických společností a nebudete muset sledovat, jak na váš účet lékaři několikrát do roka jezdí na luxusní dovolené.
Léčivé účinky konopí

Konopí je unikátní rostlinou pro vysoký obsah obsažených omega 3 a omega 6 mastných kyselin, které pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Semínko konopí obsahuje také všechny základní aminokyseliny. Tím ale výčet výživové hodnoty nekončí, protože semena jsou také bohatá na vitamíny (A, B, B1, B2, B3, B6, PP, C, E a F) a minerály (draslík, vápník, síra, hořčík, fosfor, zinek…).

Obsažení vitamíny skupiny B jsou nezbytné pro správné fungování nervové soustavy, pomáhají proti únavě a zlepšují stav všech tkání, což je nejlépe pozorovatelné na stavu pokožky a vlasů. Olej z konopných semínek je ideálním doplňkem stravy pro osoby trpící atopickým ekzémem, ty jej navíc mohou používat i zevně. Je vhodný i pro citlivou pokožku, chrání ji před vysoušením a zmírňuje obtíže spojené s atopickým ekzémem.

Konopný čaj (nespavost, migréna, dýchací potíže, astma), Konopná semínka, Konopný olej, Konopné mazání = tudy vede cesta

Přestaňme podporovat zloděje! Podporujme přírodu!

(pro Konoptikum Katka Kubová)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *